Vajinada Kızarıklık ve Kaşıntı Sorunları

Vajinada Kızarıklık ve Kaşıntı Sorunları nasıl tedavi edilir




Vajina bölgesinde oluşan kızarıklık ve kaşıntı sorunları karşısında öncelikle yapılması gereken sorunun boyutunu anlamaktır.  O bölgeye kullanılan şampuan jel yada benzeri bir madde teması geçici olarak bir tahriş durumuna neden olmuş olabilir.


  Ayrıca ilişki esnasında prezarvatif kullanımı bazen tahriş sorunları yaratabilir. Eğer genital bölgede yaşadığınız kızarıklık yada kaşıntı sorununun kronikleştiğini düşünüyorsanız,bir diğer ifade ile sorun günlük hayatınızın bir parçası haline geldi ve yaşam kalitenizi etkilemeye başladı ise, bu noktada olası bir mantar yada enfeksiyon sorunu ile karşı karşıyasınız demektir.  Bu noktada yapılacak en doğru hareket vakit kaybı yaşamadan kadın doğum uzmanına görünmek  ve tedavi sürecini başlatmaktır.

İlişki Sonrası Vajinada Yanma


İlişki sonrası vajinada kaşınma ve yanma oluşması o bölgede oluşan iritasyona ve ileriki günlerde ortaya çıkabilecek kaşıntı  ve mantar enfeksiyonunun habercisidir.  Vajinal kasintinin  en önemli sebeplerinden olan vajinal enfeksiyonların başında gelen mantar hastalığı genellikle cinsel ilişki kökenli oluşan sorunlardır. Bu noktada genellikle halk arasında yanlış bilinen en büyük kanı ilişki sonrası vajinal duş alınarak genital bölgenin temizlenebileceğidir. 


 Toplumumuzda pek çok kadın parmağını vajina bölgesine ilerleterek yada temizleyici bir madde yardımı ile vajen bölgesini temizlemeye çalışır. Yapılan bu hareket aslında vajen bölgesinde bulunan yararlı bakterilerin ölümüne yol açarak ciddi anlamda mantar enfeksiyonlarını zemin hazırlamaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina Beyazlatma Uygulamaları Kaç Seans Sürer

Vajina İltihabı Hamileliğe Engel Olur mu