Genital Bölge Kararması

Genital Bölge Kararması Nedir

Genital bölgenin dış kısmında oluşan renk koyulaşmasını genital bölge kararması olarak adlandırılabiliriz. Genital estetiğin bir alanı olarak günümüzde en çok tedaviye başvurulan çeşididir. Ve çözümleri gelişen teknoloji ile lazerle uygulanabilen başarılı bir hal almıştır. Bu işlemi yaptıran kadınların kendine güven oranlarının arttığını, cinsel ilişkilerinde başarılı ve güçlü hissettikleri psikolojik olarak iyi halleri gözlemlenebilmektedir.

 

Genital Bölge Kararması Neden Olur?



·       Yanlış uygulanan ağda, jilet ve epilasyon teknikleri
·       Uzun süre alınan doğum kontrol ilaçları
·       Aşırı terleme
·       Hamilelik döneminde artan hormonal dengesizlik
·       Doğuştan gelen etkenler
·       İlerleyen yaş
·       Obezite
·       Polikistik over sendromu
·       Bazı deri hastalıkları

 


Genital Bölge Kararması Tedavisi


Genital estetiğin en çok tedavi uygulanan alanı genital bölge beyazlatmasıdır. Kadınların hem estetik hem psikolojik açıdan çözmeyi istedikleri bu problem artık lazer ile tek veya birkaç kısa seansta başarı göstermektedir. Bu seanlar 15-20 dk arası sürmektedir. İlk adım derideki soyma işlemidir. İlk seans sonrası soyulan deri altından çıkan tertemiz deri bölgede ki renk ahengini tamamlayabilmektedir. 


Kişiye göre bazen birkaç seansta yapılabilir. Herhangi bir anestezi işlemi uygulamadan bölgeye uygulanan kremle müdahalelerle yapılır. Ağrı sızı ve yanma hissi olmaz. Günümüzde kullanılan birçok kimyasal içerikli krem ve karışımlarda alternatif olarak önerilmektedir. Bununla ilgili kesin bir ilaç önerisi olmamakla beraber olumlu sonuçlar alan bayanların önerileri bulunmaktadır.

 

Genital Kararmanın Olmaması İçin Alınabilecek Önlemler

Genital bölgenin hijyen ve temizliğine çok dikkat edilmelidir. Özellikle hassas ciltli bayanların bu bakıma daha önem vermeleri gerekir. Kimyasal içeren kozmetik ürünlerin bu bölgede kullanılmaması önerilir. Terleten kumaş türü çamaşırlarda tercih edilmemeli oluşan terleme ile pişik ve mantar gibi oluşumların kararmayı artıracağı gözlemlenmektedir. Daha emici ve pamuk dokulu kumaşlar kullanılması bölge tahrişini büyük oranda azaltacaktır.

 

 Detaylı bilgiler için : https://www.saglikguncel.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.


 

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina Beyazlatma Uygulamaları Kaç Seans Sürer

Vajina İltihabı Hamileliğe Engel Olur mu

Vajinada Kızarıklık ve Kaşıntı Sorunları