Vajina İltihabı Hamileliğe Engel Olur mu


Vajina İltihabı Hamileliğe Engel Olur mu tedavisi nasıl olmalı


Vajina iltihabı tek başına gebeliği hamileliğe engel teşkil etmez ancak bu bir cinsel yolla bulaşan hastalık ve ilişkili veya ilerlemiş pelvik organ iltihabı sorunu yaşıyor ise kişi o zaman tüplerin tıkanması söz konusu olduğundan gebeliğe engel teşkil edebilir ve kısırlığa yol açabilir aynı zamanda tabii kendi başına vajina iltihabı ilişkiyi ağrılı bir hale getireceği için gebeliğe engel teşkil eder. 

 Vajina iltihabı akıntıya neden olabilecek kremidyal cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır ve bu hem erkekler hem kadında kısırlığa yol açabilmektedir.


Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılmalı



Genital bölge temizliği denildiğinde genelde vajina içinin temizliği anlaşılır ki bu yanlış bir algıdır. Vajina temizliğinden kasıt dış bölgenin temizliğidir.  Duş alırken genital bölgede vücutta kullanılan şampuan yada vücut şampuanı kullanılabilinir. Bu noktada önemli olan iç genital bölge temizliğinde herhangi bir ürün kullanımına gitmemektir.  İç genital bölge kendi kendini taşıyabilecek bir yapıya sahiptir.

Genital bölge temizliğinde bir diğer önemli konu, tuvalet sonrası genital bölge temizliğinin önden arkaya doğru yapılmasıdır.  Arkadan ana yapılacak temizlemeler de makat bölgesindeki çok sayıda mikroorganizma genital bölgeye taşınmakta bu genital yolu enfeksiyonları özellikle küçük çocuklarda görülmektedir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina Beyazlatma Uygulamaları Kaç Seans Sürer

Vajinada Kızarıklık ve Kaşıntı Sorunları