Vajinismus Nedir

Vajinismus Nedir

Vajinismus Nedir? Cinsel fonksiyonların en sık görülenidir. Vajinanın istençsiz kasılmalar sonucu cinsel ilişkinin gerçekleşmeme durumudur. Kasılma vajinayı daralarak cinsel ilişkinin ağrılı olmasına ya da imkânsız şeklinde algılanmasına yol açar. Bu kasılmalar cinsel ilişki anında ve ya temas aşamasında ortaya çıkabilir. Vajinusmuslu kadınlar birleşme anında orda aşılmaz bir duvar olduğu hissine kapılırlar. Vajinusmus nedir? İstemsiz kasılmalara bağlı olarak cinsel ilişkiyi gerçekleştiremezsidir. Kadının Yani kadının ilişkiye izin vermemesi durumudur.

Vajinusmusun altında yatan sebep psikolojiktir. Bu sorunu yaşayan birçoğu ilişkiye giremez. Ön sevişme haz doluyken cinsel birleşme anında panik atak durumu ortaya çıkar. Bu sadece Vajınusmuslu kadınlarda kadının problemi değil çiftin problemdir. Çiftlerin tedavi ve birlikte gitmelidir. Yaşadıkları cinsel sorunları olabildiğince açık anlatmalıdırlar.

 Vajinusmus’ta duyulan kaygılar hiçbir zaman somut kayıtlara dayanmaz. Sonradan öğrenilmiş yanlış deneyimlerle pekiştirilmiş korkulardır. Gerçekçi olmayan bu cinsel terapiyle yeniden değiştirilebilinir. Vajinusmus bir hastalık değildir. Tamamen psikolojik bir sorundur. Doğru ve bilimsel olarak tedavi olunduğunda bir daha tekrar etmez.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vajina Beyazlatma Uygulamaları Kaç Seans Sürer

Vajina İltihabı Hamileliğe Engel Olur mu

Vajinada Kızarıklık ve Kaşıntı Sorunları